Ιστορία

Η ιστορία της Pernod Ricard ξεκινά to 1975, όταν οι δύο ηγετικές μάρκες στην αγορά των ανισούχων στη Γαλλία, τα Pernod και Ricard, ενώθηκαν και από μία αρχικά καθαρά γαλλική εταιρεία, σήμερα το 90% των πωλήσεων της γίνονται εκτός των γαλλικών συνόρων. Συνεχίζοντας το όραμα του Ιδρυτή του ομίλου Patrick Ricard ο CEO του ομίλου, Alexandre Ricard, διαμορφώνει τη στρατηγική της εταιρείας, που συνδυάζει την ενίσχυση του τοπικού της χαρακτήρα με τη διεθνή προσέγγιση και το παγκόσμιο όραμα.

Η Pernod Ricard διαμορφώθηκε έπειτα από μια σειρά στρατηγικών εξαγορών καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της με πιο πρόσφατες και σημαντικές για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της, την εξαγορά της Seagram το 2001, της Allied Domecq το 2005 και της V&S Company το 2008. Ως αποτέλεσμα, η Pernod Ricard σήμερα διαθέτει ένα από τα πλουσιότερα χαρτοφυλάκια της αγοράς με μια ευρεία γκάμα προϊόντων παγκοσμίου κύρους που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για όλες της κατηγορίες ποτού.

Στην Ελλάδα η Pernod Ricard, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά ποτού με προϊόντα ηγέτες στην κατηγορία τους, όπως το Chivas Regal, την Absolut, το Jameson Irish Whiskey, το κουβανέζικο ρούμι Havana Club και διεθνή προϊόντα όπως Ballantine’s, Beefeater, Olmeca, Malibu και η σαμπάνια Mumm Cordon Rouge, μέσω της θυγατρικής Pernod Ricard Hellas, μιας από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρίες αλκοολούχων ποτών στη χώρα μας, με κύκλο εργασιών 38,9εκατ. ευρώ και 108 εργαζομένους. Το 2005 και το 2007, διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 καλύτερες εταιρίες που αξίζει να δουλεύει κανείς στην Ελλάδα, μέσα από το Best Workplaces Hellas.
Σημαντικό απόκτημα της Pernod Ricard που εδραιώνουν τη θέση του ομίλου στην ελληνική αγορά, είναι το ΟΥΖΟ ΜΙΝΙ Μυτιλήνης, με μια σύγχρονη και πιστοποιημένη με ΙSO παραγωγική μονάδα.

Προτεραιότητα της Pernod Ricard είναι η διαρκής ανάπτυξη της σειράς των προϊόντων της μέσα από την υιοθέτηση καινοτόμων τρόπων προώθησης, που σέβονται τον καταναλωτή και τις ανάγκες του και παράλληλα ικανοποιούν την επιθυμία του για ποιότητα.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies

Με την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε την χρήση Cookies περισσότερα

Αποδέχομαι